Dijous, 18 d'abril de 2024
voluntariat

Més de 100 voluntaris participen als camps de treball del Refugi de la Vall de Siarb

Enguany el refugi ha acollit 8 camps de treball amb l'objectiu de mantenir i recuperar senders de l’entorn de Llagunes

Redacció 29 d'agost de 2018 a les 11:27
Alguns dels voluntaris agençant un dels camins pròxims a Llagunes | Refugi
Més de 100 voluntaris han participat en els diversos camps de treball que ha organitzat el Refugi de la Vall de Siarb i que han permès recuperar, mantenir i rehabilitar diversos senders de l’entorn del municipi com ara el camí de Canemassos o el camí antic de Sort a la Seu. El refugi ha acollit diversos camps de treball en els quals han participat grups de voluntaris de diversos caus, esplais i agrupaments escoltes, així com també un camp de treball internacional. 
 
El projecte de conservació de camins antics es va engegar l’any 2016 amb la realització d’un primer camp de treball amb un grup de vuit voluntaris de l’Agrupament Escolta La Torxa d’Igualada. Aquest projecte va tenir molt bona rebuda i l’any següent es van sumar a la iniciativa l’agrupament Clann de Barcelona i es va dur a terme el primer camp de treball internacional organitzat per la Direcció General de Joventut, juntament amb un altre camp internacional organitzat pel Servei Civil Internacional de Catalunya.
 

Els voluntaris han instal·lat senyals d'orientació. Foto: Refugi de la Vall de Siarb.


El projecte ha continuat creixent i aquest any 2018 es realitzaran un total de vuit camps de treball: durant el període de Setmana Santa hi han participat l’agrupament Clan de de Barcelona i el Montcabrer del Maresme, a l’estiu l’esplai Movi de Sarrià (Barcelona), l’Esplai Corbera, l’esplai MIV de Vilafranca del Penedès i una colla dels Trucs d’un agrupament escolta, juntament amb el camp internacional que ha comptat amb la participació de 15 joves de països com ara Bèlgica, Dinamarca, Polònia, Rússia, Corea o Taiwan. Finalment, a l’octubre es realitzarà un altre camp amb la participació de joves internacionals del Servei Civil Internacional de Catalunya.
 
Durant l’estada, els voluntaris treballen per refer parets de pedra seca al camí dels Canemassos, desbrossar la carretera vella de Sort a la Seu d’Urgell (al tram de sota del poble de Rubió), empedrar camins i construir canals de desguàs de l’aigua. Al mateix temps, i de forma coordinada amb l’Ajuntament, s’han dissenyat un seguit de senyals verticals que els voluntaris han instal·lat parcialment als encreuaments indicats. 

Molts d’aquests grups combinen les diverses tasques del camp amb activitats culturals de la comarca, com ara la visita al poblat de Santa Creu o els búnquers de Vilamur, o activitats lúdiques com la pràctica de ràfting a Sort. Així és com any rere any, les estades que s’han anat realitzant s’han consolidat com una acció conjunta de gran abast té un impacte al conjunt de pobles de la vall i, per extensió, de la comarca.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació