Divendres, 26 d'abril de 2024
Mostremp

El Geoparc de Tremp s’estrena en la segona jornada del Mostremp

Avui es projectaran els set primers curtmetratges que opten al premi oficial

Redacció 24 d'agost de 2018 a les 10:12
Imatge de la inauguració de l'edició 2018 del Mostremp | Jordi Uriach
La segona jornada del Mostremp, la mostra de cinema rural al Pallars, porta al cinema La Lira de Tremp, els curtmetratges promocionals dels Geoparcs mundials. Ho farà a partir de la col·laboració estrenada aquest any entre el Geoparc Conca de Tremp – Montsec, reconegut aquesta primavera per la UNESCO, i el festival de cinema.

Posteriorment, arribarà la primera de les dues projeccions dels curtmetratges que opten al premi oficial, de 2.000 euros i patrocinat per Bodegues Torres. Així, els membres del jurat, que aquest any està format íntegrament per tres dones (Neus Ballús, Sílvia Quer i Laura Jou) podran veure set dels 15 curtmetrages. 

A la nit, el moviment es trasllada a l’Hotel Terradets de Cellers, on s’hi celebrarà Festa del Cinema: el sopar que reuneix organització, jurat, directors dels curtmetratges i públic en general. Enguany, la companyia d’espectacles Mai Tant farà pujar la temperatura de la sala amb els contes per a adults. 

La jornada però començarà a les 11 del matí amb una gimcana de cinema organitzada per l’entitat trempolina La Casa del Sol Naixent. Mitja hora després arrencarà la taula rodona que girarà al voltant dels contes i la seva combinació amb el cinema. 

Aquest dijous, la inauguració 

Ahir dijous va tenir lloc la inauguració del Mostremp, conduïda per l’actor trempolí Manel Muñoz, on hi van assistir unes 200 persones. En l’acte hi van participar l’alcalde de Tremp i diputat provincial, Joan Ubach, el president del Consell Comarcal, Constante Aranda, i el director del festival Jose Bergés. Els tres han coincidit en apuntar la funció de la mostra en quant a aparador de la ciutat fora de la comarca. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació