Diumenge, 28 d'abril de 2024
Mostremp

Arriba el Mostremp més fantasiós i llegendari

Aquest dijous s'inaugura la setena edició de la mostra de cinema rural al Pallars

Redacció 23 d'agost de 2018 a les 09:48
Imatge de la inauguració de l'edició de l'any passat | Jordi Uriach
Torna el cap de setmana més cinematogràfic del Pallars. Arrenca un any més, i ja en van set, el Mostremp, la mostra de cinema rural. Aquest any, els éssers fantàstics i les llegendes seran l'eix que vertebri el certamen.

La setena edició s'inaugurarà aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre, i fins diumenge, el cinema La Lira i la Rambla Doctor Pearson acolliran més d'una quinzena d'activitats. Així, després dels parlaments de les autoritats locals i del director de la mostra, Jose Bergés, es projectarà la pel·lícula The Witch



El plat fort arribarà divendres i dissabte, quan es projectin els 15 curtmetratges que opten a endur-se els 2.000 euros del premi oficial, patrocinat per Bodegues Torres. Aquest any, seran tres directores (Sílvia Quer, Neus Ballús i Laura Jou) qui decideixin el guanyador. El públic, com sempre, tirarà un altre guardonat. El curtmetratge més votat pels espectadors guanyarà 1.000 euros. 

Aquest any torna una de les seccions més pròximes: la Pallars&Ribagorça, que premiarà un dels curtmetratges rodats en algun punt de les dues comarques pallareses o les comarques ribagorçanes (la catalana i l'aragonesa). Tampoc hi faltarà la secció que dona més protagonisme als joves: el premi Víctor del Val. 

La mostra torna al carrer

Seguint el camí marcat l'any passat, la setena edició del Mostremp tornarà al carrer. Ho farà a la carpa que s'instal·larà a la Rambla Doctor Pearson, i que acollirà dues taules rodones: una sobre la unió entre llegendes i el setè art i l'altra sobre el paper de les dones i el cinema, aprofitant que aquest any el jurat està format per tres dones reconegudes en el panorama català. 

Tot i que oficialment el Mostremp s'inaugura aquest dijous, la setena edició ja va començar a finals de juliol, en la seva versió Sobre Rodes. Durant l'agost, la mostra ha fet parada a Rialp, Isona, Sort, Senterada, la Torre de Tamúrcia, Esterri, Salàs, Sapeira, Talarn, la Pobla de Segur i, la setmana que ve, Guàrdia de Noguera. 
 

Consulta el programa de la setena edició del Mostremp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació