Dissabte, 4 de maig de 2024
Despreniments

Alerten del risc de nous despreniments a Mencui, a Soriguera

Tècnics de l'ICGC recomanen construir un mur de contenció al talús que va lliscar

Redacció 22 d'agost de 2018 a les 10:22
Els geòlegs inspeccionant i analitzant el terreny a Mencui | ACN
Els gèolegs de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) han advertit del risc de nous despreniments de terra al poble de Mencui, al terme municipal de Soriguera, si continuen els episodis intensos de pluja. Segons publica Segre, així es detalla a l'informe realitzat per l'Institut i que ha enviat a l'Ajuntament de Soriguera. 

Els geòlegs recomanen que es construeixi un mur de contenció al talús que va cedir, així com reconduir les "aigües superficials de desaigües i baixants". Segons determina l'informe, la gran quantitat d'aigua que circula per sota dels carrers de la població és la principal causant dels moviments de terra. 

L'ICGC conclou que la major part del poble sembla estar construït sobre una roca, però que part de la casa a la qual han aparegut les esquerdes no se sostingui sobre una roca. Per aquest motiu, els geòlegs aconsellen realitzar un estudi geotècnic i diversos sondejos per resoldre tots els dubtes que encara sorgeixen. Tal i com ha explicat l'alcalde del municipi , Josep Ramon Fondevila, per poder encarregar aquest estudi, l'ajuntament demanarà ajuts a la Diputació de Lleida i a la Conselleria de Territori.

Els veïns de Mencui van denunciar, a principis de juliol, esfondraments del terreny a la part baixa del poble i esquerdes en algun dels carrers de la població. Més recentment, els veïns van alertar que els moviments i les esquerdes havien afectat una casa del nucli.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació