Divendres, 19 d'abril de 2024
caça

Comença la temporada de mitja veda de caça a Catalunya

A la demarcació de Lleida i la comarca del Solsonès es va iniciar el passat 15 d’agost mentre que a la resta del territori serà el proper diumenge

Redacció 17 d'agost de 2018 a les 10:52
Un grup de caçadors en el primer dia del període de la mitja veda de caça | ACN
La mitja veda de caça a Catalunya va començar el passat 15 d’agost a la demarcació de Lleida i a la comarca del Solsonès, mentre que a la resta del territori català ho farà el proper diumenge 19 d’agost. En concret, es desenvoluparà entre el 15 d’agost i l’11 de setembre a la demarcació de Lleida i la comarca del Solsonès, on seran hàbils tots els dijous, dissabtes, diumenges i festius.

Durant el període de mitja veda, els caçadors poden abatre petites aus com ara guatlles, tórtores, tudons o coloms, entre altres, a més de guineus. No obstant, només es pot practicar en terrenys cinegètics de règim especial que ho tinguin aprovat en el seu pla tècnic de gestió cinegètica. D’acord amb la legislació cinegètica, l’horari va d’una hora abans de la sortida del sol fins una hora després de la posta.

Les espècies objecte d’aquest aprofitament cinegètic són, principalment, guatlles, tórtores, tudons, coloms, garses, estornells, gavines rialleres, gavians de potes grogues i guineus. Excepcionalment, poden autoritzar-se controls puntuals d’altres poblacions com ara conill o senglar ateses les pèrdues generades en algunes explotacions rurals.

A part, la temporada de caça major (bàsicament porc senglar, mufló i daina) començarà el 2 setembre i la de caça menor (per conills, perdius i guineus) el dia 14 d’octubre.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació