Dissabte, 20 d'abril de 2024
Fauna salvatge

Xerrada d'Unió de Pagesos a la Pobla al voltant dels atacs de la fauna salvatge

La campanya d'informació culminarà el 31 d'agost en una manifestació a Vielha

Redacció 13 d'agost de 2018 a les 10:48
Unió de Pagesos en una manifestació contra la presència de l'ós | UP
Unió de Pagesos organitza avui dilluns a la Pobla de Segur una xerrada informativa per valorar les futures accions del sindicat i per prendre les mesures necessàries per disminuir els danys de la fauna protegida com els ossos, els voltors i els llops contra la ramaderia i l’agricultura a les comarques de muntanya.

Aquest acte forma part de la campanya de xerrades que va començar a Vielha el 7 d’agost, i continuarà el 21 a Vilaller i el 28 a Llavorsí. Les accions culminaran el 31 d’agost amb una manifestació a Vielha per denunciar la manca d’efectivitat de les accions de l’administració i exigir un canvi en la política de gestió de la fauna salvatge. Durant les xerrades també s'abordaran els problemes derivats de la transmissió de malalties de la fauna salvatge als ramats, com la tuberculosi, i de la sanitat ramadera.

El sindicat denuncia que la situació s’està tornant "insostenible per als ramaders", i els atacs de la fauna protegida, especialment de l’os i els voltors, són cada vegada més nombrosos, provocant danys directes al bestiar i altres d’indirectes, en forma d’abandó de pastures i d’increment de despeses en haver de prendre mesures extraordinàries.

A més, alerten que darrerament s’han intensificant els casos de transmissió de malalties de la fauna salvatge, protegida o no, al bestiar d’algunes explotacions, que està obligat a passar tots els controls sanitaris.

La xerrada de dilluns a la Pobla de Segur, a la seu d'Unió de Pagesos, anirà a càrrec del coordinador territorial de Comarques de Muntanya del sindicat, Joan Guitart, i de la responsable nacional del sector boví, Raquel Serrat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació