Dissabte, 27 d'abril de 2024
Procés Català

Pujar simultàniament 18 cims del país triats pels presos polítics i els exiliats

Entre els cims que es coronaran hi ha el Montsent de Pallars, escollit per Clara Ponsatí, i la Pica d'Estats, triat per Toni Comín

Redacció 13 d'agost de 2018 a les 09:38
La Pica d'Estats nevada, al fons de la fotografia | Jordi Peró
La iniciativa Cims per la Llibertat es durà a terme el pròxim 13 d'octubre i té com a objectiu realitzar una ascensió simultània als 18 cims del país que han estat escollits prèviament per presos polítics i exiliats. "Tots tenim una muntanya mítica, un cim especial, un lloc on ens sentim bé, on ens agrada tornar-hi sols o amb amics, una muntanya que veiem i que forma part del nostre paisatge emocional, i els nostres presos i exiliats polítics ens han confessat els seus", segons explica l'organització de l'activitat al seu web.

Entre els cims escollits, n'hi ha dos de pallaresos. Són el Montsent de Pallars i la Pica d'Estats, triats per Clara Ponsatí i Toni Comín, respectivament. La resta són el Matagalls, el Puigmal, el Tossal de Rei, la Mola, el Montgrí, el Tossal de les Torretes, la Gallina Pelada, el Pedraforca, el Comabona, el Canigó, les Agudes, Sant Jeroni, Puigsacalm, Roca Cobatera, el Carlit i Montcaro. 

Pretén ser una acció esportiva, solidària i reivindicativa per reclamar la llibertat dels presos polítics, exiliats i represaliats "amb l'objectiu de conscienciar de la injustícia que representa la situació dels nostres presos, exiliats i represaliats polítics, així com transmetre el nostre suport incondicional tant a ells com a les seves famílies", indica l'organització.




 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació