Dissabte, 20 d'abril de 2024
Consell comarcal pallars jussà

​El Jussà destina 125.000 euros a potenciar el suport de serveis tècnics als municipis

Es contractarà un tècnic de protecció civil, emergències i medi natural; un arquitecte municipal i un enginyer superior

Redacció 31 de juliol de 2018 a les 09:23
Imatge de l’esllavissada al camí de Serradell, ja reparada | CCPJ
El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà, va aprovar per unanimitat la primera modificació del pressupost destinat a potenciar els serveis tècnics de suport als municipis amb un import de 125.000 euros. En aquesta modificació s’hi atribueixen aportacions per part dels municipis en funció del tipus de servei requerit, les seves necessitats i altres variables com les dedicacions horàries o el nombre mínim d’habitants, així com el cofinançament de la Diputació de Lleida.

D’acord amb les demandes existents a la comarca, s’ha incorporat un tècnic en matèria de protecció civil, emergències i medi natural, que ja ha prestat servei en les incidències com esllavissades i els esfondraments d’estructures locals en municipis com Sarroca de Bellera, Talarn, Conca de Dalt o Sant Esteve de la Sarga.  

Per altra banda es destinaran als serveis d’un arquitecte, que actualment ja exerceix d’arquitecte municipal a Tremp i que assumirà les funcions d’arquitecte municipal a Senterada,  amb l’objectiu de coordinar accions comarcals com la revisió de les normes urbanístiques i ambientals de l’entorn de l’embasament de Sant Antoni.

El president del Consell, Constante Aranda, ha volgut remarcar que les mesures tècniques són “necessàries” per a la realització d’obres d’emergència com ha estat el cas de l’esllavissada en el camí de Serradell, que afortunadament, s’ha resolt en molts pocs dies gràcies a les actuacions planificades. Segons Aranda, “s’han de poder garantir i cobrir les necessitats de la població i aquests serveis ho faciliten". 

Finalment, es preveu una partida per a la contractació d’un enginyer superior que donarà suport tècnic als municipis i supervisarà la gestió de les depuradores, un servei fins ara administrat per la Generalitat. Aquesta gestió, doncs, passarà ara al Consell mitjançant un conveni aprovat, i que ja compta amb la delegació de competències dels diferents ajuntaments implicats.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació