Dimarts, 17 de setembre de 2024
Esbaiola't

L'Esbaiola't fa una crida a les institucions per obtenir més finançament

L'actual pressupost de l'esdeveniment és de 101.000 euros i des l'organització creuen que en necessitaríen uns 60.000 més

ACN 27 de juliol de 2018 a les 09:48
Imatge d'un espectacle de l'Esbaiola't 2018 | ACN
El festival Esbaiola’t d'Esterri d'Àneu "necessita" més finançament de cara a la celebració de properes edicions. Així ho han assegurat els membres de l'organització que han xifrat l'augment en uns 60.000 euros i han fet una crida a les institucions per rebre aquest suport econòmic.

Tot i que aquesta onzena edició l'han valorat d'exitosa no només per l’assistència de públic, la qualitat artística i les activitats paral·leles, asseguren que "no ha suposat un augment del pressupost " i puntualitzen que el nivell de qualitat al que s'ha arribat és gràcies a la feina dels voluntaris. 


El festival compta actualment amb un pressupost de 101.000 euros. La suma d'aquesta xifra la formen en un 30% l'import que s’aconsegueix de la venda d’entrades, el 21,5% és el que aporta l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu, un 20% és aportació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, un 12,5% és l’aportació 73 comerciants i empreses petites de les Valls d’Àneu i Pallars Sobirà, un 10% és aportació de la Diputació de Lleida i un 6% és l’aportació del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

En aquest sentit, el festival fa una crida principalment, a la Diputació de Lleida, per tal que hi destini un import superior, ja que l’esdeveniment "té un impacte a tota la demarcació de Lleida, tant a nivell econòmic com cultural", expliquen i també "es veu la necessitat de trobar algun gran patrocinador que pugui assegurar la continuïtat del festival". 

Desgast de l'organització

"No és tracta d’augmentar en programació, que ara mateix ja està molt ben valorada per part del públic del festival, sinó d’augmentar en serveis que permetin a l’usuari gaudir del festival amb millor qualitat, seguretat i tranquil·litat", puntualitzen. A més, afegeixen que hi ha una "falta de personal per atendre al públic als espais; de material tècnic, de serveis, com per exemple lavabos als espais d’actuació, i cal incrementar la seguretat i l’assistència mèdica" .

El festival té una bossa de voluntaris que s'ocupen de bona part de les tasques, però segons els impulsors "s’haurien de professionalitzar perquè el servei sigui de major qualitat". A més, afegeixen, que “hi ha un desgast important per part de l’organització", sobretot de La Baldufa, companyia lleidatana, que hi dedica molts esforços per l'organització, la gestió i la direcció artística.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació