Divendres, 4 de juliol de 2025
música

Música i espais monumentals maridaran al 21è Festival del Romànic i dels Castells de Frontera

El castell de Llordà serà aquest diumenge la primera parada del certamen, que també passarà per Santa Maria de Mur i l'església de Covet

Pallars Digital Pallars Digital Llordà | 4 de juliol de 2025 a les 11:13
Imatge d'una edició anterior del festival | CCPJ
El Festival del Romànic i dels Castells de Frontera, organitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i els ajuntaments respectius, presenta la seva 21a edició amb un programa de concerts que té com a objectius programar grups musicals de qualitat, consolidats i emergents de l’àmbit català; promoure els grups musicals pallaresos; i finalment aconseguir el maridatge entre la música i els espais monumentals històrics de la comarca.
 

Cartell de la 21a edició del festival. Foto: CCPJ


Aquesta edició del festival, sota la direcció del trempolí Xavier Baulies, presenta un programa d’obres musicals d’estils molt diferents que van des de l’antigor fins a l’actualitat. Hi haurà, com en anteriors edicions, serveis gratuïts d’autobús per assistir als tres concerts i optimitzar així l’accessibilitat i la concentració de vehicles.

La primera de les actuacions serà aquest diumenge, 6 de juliol, al castell de Llordà, on es presentarà Arrels d’arreu, un programa multicultural, instrumental i vocal de temes del repertori popular d’arreu a càrrec d'Ondina, un trio de veu, guitarra i contrabaix. Inclou petites joies del folklore argentí, brasiler, mexicà i català, en forma de tangos, boleros, havaneres, bossa nova i jazz. Una formació jove i innovadora amb un programa fresc i modern que ens farà gaudir de la música cambrística embolcallats de l’acústica meravellosa de la sala gran del castell.

A Santa Maria de Mur el 13 de juliol ressonaran Hits, un programa especial de música de coral a càrrec del Cor jove dels Amics de la Unió de Granollers, dirigit per Marta Dosaiguas. Una coral jove considerada com una de les millors de l’àmbit coral català i europeu i que ha estat premiada en diversos certàmens corals. El programa és un recull dels èxits que els han acompanyat durant la seva brillant trajectòria que ben segur farà de Santa Maria de Mur un lloc i un moment inoblidable ple d’art coral, de sonoritat i de llum.

Per últim, el 27 de juliol a l’església de Covet, es presentarà el programa Més de 100 anys cantant, a càrrec de l’Orfeó de Tremp, sota la direcció de Jordi Sansa. Aquest concert presenta un programa variat de peces corals profanes i sacres per celebrar la llarga trajectòria de l’orfeó trempolí com una de les entitats més importants del Pallars Jussà. El concert és també un homenatge a la bona feina feta amb grans directors i directores i cantants, sempre amb un nivell alt de qualitat, i un reconeixement a la constància d’haver sabut mantenir viva la flama del cant coral durant tants anys.


Altres notícies que et poden interessar









Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació