Dijous, 25 d'abril de 2024
Llengua

L'Ajuntament de Tremp reconeixerà Jordi Mir com a fill predilecte

El consistori vol homenatjar la trajectòria professional i personal del filòleg i l'empremta que ha deixat en la llengua catalana

Darío Albert 26 de juliol de 2018 a les 10:41
Jordi Mir, llegint un llibre al sofà de casa seva | Darío Albert
Jordi Mir rebrà el reconeixement de fill predilecte de la ciutat de Tremp. Així ho va anunciar l'alcalde, Joan Ubach, en el ple municipal celebrat aquest dilluns. L'Ajuntament vol reconèixer la trajectòria professional i personal, l'empremta que deixa en la cultura catalana i la tasca de portar el nom de la ciutat arreu. 

Mir, nascut el 1935 a Tremp, és filòleg, escriptor i activista cultural. Al llarg de la seva extensa trajectòria, ha estudiat l'obra sencera de Pompeu Fabra i va ajudar a que molts mitjans de comunicació utilitzessin correctament el català, en els anys posteriors al franquisme. 

Mir, a més, és un dels fundadors de la Societat d'Amics de la Muntanya (SAM) de Tremp i del premi literari Vent de Port de la Casa del Sol Naixent. L'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi, una de les majors distincions de la Generalitat de Catalunya, per la seva lluita en la protecció i divulgació del català.

Ara s'han iniciat els tràmits per materialitzar aquesta distinció honorífica. Totes les persones o entitats que es vulguin sumar a aquest reconeixement ho poden fer a través d'aquest document. 
 

Entrevista. ​Jordi Mir: «Sense Pompeu Fabra el català seria un dialecte, no una llengua»

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació