Divendres, 19 d'abril de 2024
Residus

Prova pilot als càmpings del Sobirà per implantar la separació de la fracció orgànica

Un educador ambiental vetlla perquè tots els campaments infantils i juvenils també reciclin

ACN 24 de juliol de 2018 a les 10:17
Cartell informatiu de la campanya en un càmping del Sobirà | ACN
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha engegat una prova pilot als càmpings de la comarca per fer que tots els clients de bungalous i usuaris de parcel·les amb un mínim de quatre pernoctacions facin la separació de la fracció orgànica. Fins ara, als càmpings del Sobirà es recollien les fraccions (paper, vidre, envasos i resta), i en alguns dels casos la fracció orgànica de la generació pròpia -la de dins les cuines i restaurants del mateix establiment.

A aquesta campanya s'hi han adherit 11 dels 21 càmpings de la comarca. Aquests 11 càmpings tenen una capacitat per a 4.000 persones diàries. La campanya s'ha implementat també als campaments infantils i juvenils, amb un total de 2.000 usuaris. Un educador ambiental visitarà els campaments cada canvi de grup i els explica la campanya i durant tot l'estiu farà el mateix als càmpings. Amb aquesta campanya el Consell Comarcal espera contribuir a millorar els percentatges de reciclatge de la comarca.

Els tècnics de Medi Ambient del Consell Comarcal repartiran el material necessari per al reciclatge de la fracció orgànica als clients fixos dels càmpings i es reforçarà la informació sobre reciclatge a la zona de contenidors. Amb aquestes actuacions es preveu que la separació de residus en aquests càmpings augmenti considerablement. Als campaments infantils i juvenils durant aquest any ja han recollit més de 2.000 quilograms de fracció orgànica i s'espera que en finalitzar l'estiu aquesta xifra s'hagi doblat.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació