Dilluns, 20 de maig de 2024
Emergències

Sort aprova els plans d’actuació davant situacions d'emergència al municipi

Ara Protecció Civil els ha de validar i enviar-los a tots els cossos d'emergències

Darío Albert 18 de juliol de 2018 a les 12:32
El pla preveu l'actuació per a qualsevol emergència | Josep Rabasa
L'Ajuntament de Sort ha aprovat els plans d'actuació en cas d'emergències. Ho ha fet en el ple municipal celebrat el passat dilluns. Després de l’aprovació, el document s'ha enviat a Protecció Civil perquè validi el pla i el distribueixi als cossos d'emergències que el requereixin. El document està preparat per a qualsevol tipus d'emergència: allaus, incendis, ventades, nevades, inundacions, risc sísmic... En aquest sentit, enumera els riscos i els elements vulnerables que hi ha al municipi.

L'alcalde de la població, Raimon Monterde, ha explicat que totes les localitats han de tenir un pla d'aquestes característiques i que a Sort no n'hi havia cap "més enllà de plans d'evacuacions d'equipaments municipals". Per l’alcalde, redactar aquest pla d'actuació és important sobretot pels plans Inuncat de Protecció Civil per possibles inundacions. 

Monterde també ha destacat que als plans s’hi ha incorporat la tecnologia. Concretament, s'ha creat una aplicació mòbil per a que els cossos d'emergències tinguin un accés ràpid al pla d'actuació. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació