Dijous, 25 d'abril de 2024
esllavissada

Una esllavissada talla el camí d'accés a Mont-rebei per Sant Esteve de la Sarga

El despreniment de roques no ha provocat danys personals, però ha obligat a tancar el pas fins a nou avís

Jordi Ubach Llorens 17 de juliol de 2018 a les 21:13
Dos geòlegs inspeccionant el punt concret de l’esllavissada | ACN
Una esllavissada de roques ha tallat aquest vespre el camí d’accés al congost de Mont-rebei, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga. Segons ha confirmat a Pallars Digital l’alcalde del municipi, Jordi Navarra, l’esllavissada no ha ocasionat danys personals, tot i que ha dit que fins demà els geòlegs no podran avaluar els danys materials i la magnitud de la mateixa.
 
Navarra ha explicat que el despreniment ha tingut lloc a l’entrada al congost per Sant Esteve de la Sarga, a pocs metres d’una de les passarel·les en direcció al congost. Han estat els treballadors de la Fundació Catalunya La Pedrera, que gestionen el pàrquing de Sant Esteve, els qui han alertat del despreniment. 

El congost de Mont-rebei és un dels espais naturals que rep més visitants del Pirineu pel seu elevat valor paisatgístic i natural, unes visites que s’accentuen durant els mesos d’estiu. Després d'una primavera molt plujosa les esllavissades de roques i terra han estat especialment freqüents en aquest punt del territori amb la més destacada a la carretera de Castell de Mur, on van morir dues persones atrapades al seu vehicle.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació