Dijous, 25 d'abril de 2024
art

​Neix a Vilamur el «Siartb» com un aparador dels artistes contemporanis del Pirineu

Els dies 13 i 14 d'agost aquest petit poble del Pallars Sobirà es convertirà en un espai d'encontre, divulgació, exposició i venda d'art

ACN 17 de juliol de 2018 a les 10:45
Fondevila i els membres de l’organització durant la presentació aquest dilluns | ACN
El petit poble de Vilamur, de poc més de seixanta habitants, veurà néixer els dies 13 i 14 d’agost el festival d’arts Siartb, un lloc d’encontre i divulgació artística que vol generar un aparador dels artistes contemporanis del Pirineu. El festival vol donar visibilitat a l'art local i reivindicar, alhora, la força i la màgia dels territoris de muntanya. Una vintena d'artistes locals i una quinzena d'actuacions de música, dansa i teatre seran les protagonistes del festival.

Siartb oferirà un espai d’intercanvi, producció, exposició i venda d'art afavorint la generació de vincles més permanents que multipliquin la creació d'art contemporani, en territoris rurals. El visitant comptarà amb tres espais molt diferenciats; un d'escènic on tindran lloc actuacions musicals i de teatre per a tots els públics; un espai d’exposició i venda d’art en espais privats cedits pel veïnat com eres i patis; i l’espai d'interacció artística que estarà a l'aire lliure on s'hi faran microactuacions o exposicions artístiques.

L'alcalde del municipi de Soriguera, Josep Ramon Fontdevila, ha explicat que el Siartb vol donar sortida a la producció artística del Pallars i a la vegada crear un festival diferent de tots els que s'estan fent a la zona. Fondevila ha afegit que Siartb vol ser un aparador de la producció artística per ajudar als artistes a donar-se a conèixer.

Xavier Pedemonte, organitzador del Siartb, ha afegit que s’ha pensat a crear un festival d’arts donat que no n’hi ha cap a la comarca del Pallars Sobirà i ha recordat que el cap de setmana anterior se celebra la Fira d'Art de Salàs de Pallars. El Siartb vol ser un complement a aquesta mostra pallaresa. Pedemonte confia que aquest festival no es quedi en dos dies i que sigui l'embrió d'una futura associació d'artistes del Pallars o del Pirineu.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació