Divendres, 26 d'abril de 2024
Educació

Ensenyament permetrà prorrogar la gestió del menjador a les AMPA

L'anunci es produeix a poques setmanes de l'inici del nou curs escolar

ACN 12 de juliol de 2018 a les 10:57
Un infant en un menjador escolar | ACN
El Departament d'Ensenyament ha anunciat que permetrà prorrogar durant un any la gestió dels menjadors escolars a les AMPA i que es compromet a "regularitzar" la situació de cara al curs vinent. En declaracions a TV3, el secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, ha explicat que la voluntat és que durant el proper curs puguin continuar oferint el servei com fins ara i que així s'ha fet saber als Consells Comarcals. 

Les AMPA fa mesos que estan en peu de guerra després que els ens comarcals els comuniquessin que no els podien renovar els convenis de gestió que tenien fins ara perquè la nova llei de contractació obligava a convocar concurs públic per oferir el servei. Ensenyament es va comprometre a trobar la fórmula legal i dijous passat es va reunir amb representants dels consells comarcals de les comarques gironines per explicar-los la possibilitat d'allargar el servei. 

L'anunci, però, es produeix a poques setmanes de l'inici del nou curs escolar i alguns consells ja han alertat que no veuen viable tirar-ho endavant. És el cas del Baix Empordà, del Gironès o del Pla de l'Estany, per exemple. 

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ja va avançar aquest cap de setmana que calia elaborar el decret de menjadors perquè les famílies puguin com a mínim participar en la gestió del menjador escolar dels seus fills, si no en podien fer la gestió directa que, segons va dir, "és més complicat". A banda d'aquesta gestió ''més apropada'' al centre i al territori, Bargalló va dir que cal regular altres aspectes com ara les mesures sanitàries i nutricionals en aquest text. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació