Divendres, 26 d'abril de 2024
dis la teva!

L'Institut de la Pobla de Segur i l'alemany

El centre rep el reconeixement de l'Institut Goethe per la implicació en i la promoció de la llengua alemanya

Redacció 4 de juliol de 2018 a les 12:30
El passat 14 de juny, a la sala d’actes del Goethe-Institut Barcelona, va tenir lloc el lliurament de les plaques que distingien alguns centres de Catalunya com a Entitat col·laboradora del Goethe Institut, per la seva implicació en la difusió i promoció de la llengua i la cultura alemanya. L’INS la Pobla de Segur va ser un d’ells. 

Tot va començar amb una trobada Internacional de Raiers al 1989 que ens va portar a un intercanvi escolar amb el Gymnasium Robert Gerwig de la població de Hausach (Baden-Württemberg) al cor de la Selva Negra. Uns anys més tard al curs 1997/1998 es va introduir  l’alemany com a segona llengua estrangera dins l’oferta d’idiomes del centre.

L’any 2012 el Departament d’Ensenyament i el Goethe-Institut de Barcelona van signar l’acord de col·laboració per a l’impuls de la llengua alemanya (PIA) perquè els alumnes d’ESO i Batxillerat poguessin certificar oficialment els seus coneixements d’alemany dels nivells A2 o B1 mitjançant les proves Goethe-Zertifikat A2/B1.

Naturalment ens hi vàrem sumar. 

Ara vint anys després de començar aquesta aventura ens arriba el reconeixement per la feina feta. Un reconeixement que ens anima a continuar amb l’ensenyament d’aquesta llengua apropant els nostres joves a autors como Hoffmann, els germans Grimm o Günter Grass en les versions adaptades per al seu nivell o a nissagues tradicionals com la dels Nibelungs.

El nostre intercanvi amb Alemanya contribueix també a un millor i més proper coneixement de la cultura, de la geografia i de la gastronomia alemanya així com del seu sistema escolar que, per cert, troben ben diferent del nostre.

M. A. Sanz
Cap del Departament de Llengües de l'INS La Pobla de Segur.
 

Com participar al "Dis la teva"?

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació