Divendres, 19 d'abril de 2024
violència

El propietari dels dos gossos morts a Sarroca de Bellera ratifica la seva versió davant del jutge

L'investigat s'ha negat a respondre les preguntes de l'advocada de l'acusació

Redacció / ACN 3 de juliol de 2018 a les 09:42
Imatge d’un vehicle dels Mossos d'Esquadra | Arxiu
El propietari dels dos gossos morts a Sarroca de Bellera i el veí del municipi de Sarroca de Bellera acusat de matar-los a trets, han ratificat aquest dilluns davant del jutge de Tremp la versió donada davant els Mossos d’Esquadra. El propietari dels animals ha dit, davant del jutge, que es trobava passejant pels afores del municipi, en una zona boscosa, quan els animals es van allunyar d'ell. En anar-los a buscar, va sentir trets i els va trobar morts al costat de l’investigat, que duia una arma llarga.

L’advocada en Dret Animal, Laia García Alíaga, ha dit que és un cas "alarmant" i s'ha preguntat què feia l'acusat un dimarts amb un rifle dins el cotxe. Alíaga ha explicat que l’acusat sí que té llicència d'armes de caça però ha qualificat de "preocupant" la seva actitud. La Plataforma Animalista Terres de Lleida ha expressat la voluntat de presentar-se com acusació popular en aquest cas. El jutge decidirà, després d'haver escoltat les declaracions, si els fets són constitutius d'un delicte de maltractament animal.

Alíaga s’ha mostrat sorpresa que “encara avui dia puguin passar fets com aquest i que en l'opinió pública encara hi hagi qui les defensa". L’advocada de l’educador caní ha explicat que l’acusat no ha respost a cap de les seves preguntes i ha explicat que la part contrària ha optat per no assistir a la declaració del propietari dels gossos, mentre ella sí que ho ha fet a la de l'acusat.

El relat del propietari dels gossos narra que quan va arribar al lloc es va trobar els dos animals morts: la femella amb un tret a l'abdomen i el mascle amb diversos trets. Al costat dels animals hi havia l'investigat amb una arma a les mans proferint crits en contra dels animals i del propietari. Segons ha explicat Alíaga, acusava els gossos de voler atacar un vedell de la seva propietat, però “no hi havia cap indici d’atac” i, a més, segons el propietari, que és educador caní, “eren gossos del tot sociables".

Uns fets que desmenteixen fonts properes a l’acusat consultades per Pallars Digital, que afirmen que els gossos eren perillosos i agressius, estaven descontrolats i ja havien proferit atacs en reiterades ocasions a veïns del poble i també a bestiar. Segons les mateixes fonts, l’acusat va anar a espantar els dos animals mentre aquests atacaven el vedell. Va ser llavors, segons aquesta versió, quan els dos gossos el van atacar a ell i, per defensar-se, els va disparar. A més, les fonts asseguren que el presumpte autor dels trets disposa d’informes veterinaris que proven l’atac dels gossos al vedell.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació