Dimarts, 23 d'abril de 2024
Cor de Maria

​La Pobla commemora el centenari de l’arribada de les germanes del Cor de Maria

L’arquebisbe de la Seu, Joan Enric Vives, presidirà la missa de dissabte

Redacció 15 de juny de 2018 a les 10:50
L’any 1959 es va fundar l’actual Residència Nostra Senyora de Ribera | Residència
L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha organitzat aquest dissabte a la Residència Nostra Senyora de Ribera un acte per commemorar el centenari de l’arribada de les germanes del Cor de Maria, fundadores de l’antic hospital de la Pobla i de l’actual residencia municipal. Els actes començaran a les quatre de la tarda amb la projecció d’un recull d’imatges. Tot seguit hi haurà la missa presidida per l'arquebisbe de la Seu, Joan Enric Vives i, per acabar, l’actuació del grup d’acordions Tocats i fugats.

Amb aquest acte l’Ajuntament vol reconèixer la gran tasca de cures que les germanes han dut a terme a la població. Fa unes dècades van facilitar el naixement de molts nadons a la Pobla i, des de fa gairebé 60 anys, vetllen per la gent gran de la població i de la comarca.

Les germanes de la congregació del Cor de Maria van instal·lar-se a la Pobla de Segur, a petició dels veïns, el 14 de febrer de 1918 i es dedicaren a vetllar els malalts a domicili. És per això que popularment se les coneixia com a Monges de la Vetlla. Passats uns anys de canvis i dedicació es va veure la necessitat de crear un nou Hospital i gràcies a la implicació i col·laboració de l’Ajuntament i els veïns de la població, l’any 1959 es va fundar l’actual Residència Nostra Senyora de Ribera, on des de llavors les germanes desenvolupen la seva tasca assistencial i religiosa.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació