Dimarts, 23 d'abril de 2024
incendis

​El parc de Bombers de Tremp exposarà una obra donada per la Fundació Pau Costa

Es tracta de nou còpies del quadre “Distensió d’equip” que l’artista i dibuixant Josep Serra ha fet en reconeixement a la seva tasca

ACN 11 de juny de 2018 a les 09:06
Els Bombers de la Generalitat han rebut de la Fundació Pau Costa una donació de nou quadres en reconeixement a la seva tasca. Es tracta de nou còpies del quadre Distensió d'equip de l'artista i dibuixant Josep Serra i Tarragón, amb el qual ha volgut fugir dels tòpics d'heroïcitat i elitisme per "humanitzar" el treball dels bombers del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF).

Tot i que l'artista ja havia dibuixat sobre la temàtica dels incendis, va ser arran de les històries narrades pels bombers a Horta de Sant Joan que va créixer el seu interès per la feina que fa aquest col·lectiu. Les obres s’exposaran a la dependència que té la unitat GRAF al parc de Bombers de Tremp, així com també als de Girona, la Pera, Lleida, Manresa, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Móra d’Ebre i Reus.
 

La Fundació Pau Costa va néixer el gener de 2011 amb la voluntat de divulgar coneixements entorn l'ecologia del foc i la gestió d'incendis forestals, des de l'àmbit tècnic i de recerca, posant-los a l'abast del món operatiu i de la societat en general. Pau Costa, bomber de Sant Julià de Vilatorta (Osona), va ser un dels cinc bombers del GRAF que van perdre la vida a l'incendi d'Horta de Sant Joan el juliol de 2009.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació