Dilluns, 29 d'abril de 2024
Pagesia

La 3a edició de «Benvinguts a pagès» arriba aquest cap de setmana al Pallars

L'objectiu del programa és posar en valor els productes de proximitat i fomentar el turisme d'interior

Redacció 7 de juny de 2018 a les 10:17
Turistes visitant una explotació rural en el marc del programa | Benvinguts a Pagès
Un tast de ratafia, excursions de cavall, tallers de cuina i treballs amb abelles. Aquestes són algunes de les propostes de la tercera edició del projecte Benvinguts a Pagès a les comarques pallareses, que se celebra aquest cap de setmana del 9 i 10 de juny simultàniament arreu de Catalunya.

Es tracta d'un cap de setmana de portes obertes a explotacions agràries i ramaderes i pesqueres que faran visites gratuïtes perquè els participants puguin veure com i on es fan els productes que després arriben a taula. El projecte compta amb la complicitat de restaurants i allotjaments, que també fan la seva oferta especial vinculada al producte de proximitat. Al Pallars s'hi han inscrit més d'una cinquantena d'explotacions, restaurants, allotjaments i activitats de la comarca.

Concretament, al Jussà ja s’hi han apuntat 5 explotacions agràries, 5 restaurants, 12 allotjaments i 2 activitats complementàries: una excursió a cavall per la Vall de Manyanet o una visita a Licors Portet 1883. Al Sobirà són 5 explotacions agràries, 8 restaurants, 13 allotjaments i 5 activitats complementàries, entre els quals visites guiades a la formatgeria la Peça d’Altron o a l’Ecomuseu dels Pastors de la Vall d’Àssua.

L'objectiu del programa és posar en valor els productes de proximitat i fomentar el turisme d'interior, així com el gust per la gastronomia i la cultura agroalimentària. Enguany, la gran festa del món rural de Catalunya creix i es presenta amb una oferta conjunta de prop de 900 reclams que inclouen visites gratuïtes a les explotacions agràries, la participació de restaurants i allotjaments i la programació d’activitats paral·leles.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració de consells comarcals, consorcis i oficines de turisme i nombroses entitats i associacions del sector.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació