Divendres, 3 de maig de 2024
govern espanyol

Els atacs contra l’independentisme i TV3 del nou ministre d’Exteriors

Josep Borrell ha acceptat l'oferta de Pedro Sánchez

Redacció 5 de juny de 2018 a les 08:09
L’exministre i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, serà el ministre d’Exteriors del govern de Pedro Sánchez. Qui va ser ministre d'Obres Públiques, Transport i Medi Ambient en el darrer govern de Felipe González ha estat especialment mediàtic en els darrers mesos per la seva implicació a la massiva manifestació unionista convocada per Societat Civil el passat 8 d'octubre. També per la publicació del seu llibre Los cuentos y las cuentas de la independencia, en el qual combat els arguments de l'independentisme.

També se'l recorda per la bel·ligerància amb què l'expresident del Parlament Europeu s'ha posicionat contra l'independentisme i TV3. "Al franquisme les coses serien molt pitjors per a l'independentisme", va dir en una entrevista al canal de televisió Arte HD.
 
Durant un dels mítings amb el PSC a la campanya del 21-D, Borrell també va dir que era l'hora de passar "el desinfectant" per deixar enrere el procés independentista, i després ja arribarà el moment de recosir ferides. Li va demanar a Iceta que havia de "desprocessar Catalunya", i que una part d'aquesta feina havia de recaure sobre TV3.


"Sé que tu ets molt bona persona i els voldries perdonar de seguida, però l'han fotut molt grossa", va remarcar sobre el presos polítics, mentre apuntava que "les coses sense desinfectar-les es podreixen". Per últim, va donar la fórmula: "S'ha de passar bé el desinfectant i després naturalment s'haurà de cosir".

En aquest mateix míting Borrell va burlar-se d’Oriol Junqueras, a qui va rebatejar com a “mossèn Junqueras”, donat que li recordava al capellà del seu poble, que tenia “la mateixa arquitectura física i mental” que el republicà. Borrell, a més, incloïa a la mofa el recordatori que el presidenciable d'ERC és a la presó. 
 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació