Divendres, 19 d'abril de 2024
carreteres

La variant de Balaguer reduirà en nou minuts el trajecte entre Lleida i el Pallars

La nova via, que evita el pas per l’interior del nucli urbà, ha entrat en funcionament aquest dilluns

ACN 29 de maig de 2018 a les 12:16
La nova via evitarà que 2.000 vehicles diaris passin per l'interior de Balaguer | ACN
Aquest dilluns s'ha obert al trànsit la variant nord-oest de Balaguer, a la C-12. La nova via, de dos quilòmetres de longitud, evita el trànsit de pas per l'interior del nucli urbà de la capital de la Noguera als vehicles que es dirigeixen des de Lleida cap a les poblacions del nord de la demarcació.

D'aquesta manera, la nova via permetrà reduir en uns nou minuts el trajecte entre la capital de província i el Pallars, al mateix temps que evita que uns 2.000 vehicles diaris hagin de creuar l'interior de Balaguer. Les obres de la variant, dutes a terme des del Departament de Territori i Sostenibilitat, van començar la tardor passada i han tingut un cost de 3,6 milions d'euros.

La variant, que discorre per l'oest del nucli urbà de Balaguer, s'inicia al final de l'actual variant sud de Balaguer, en l'encreuament entre la C-12 i la C-26, i finalitza novament a la C-12, a prop del cementiri municipal. L'amplada de la carretera és de 10 metres, formada per una calçada de dos carrils de circulació de 3,5 metres i dos vorals d'1,5 metres cadascun.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació