Dijous, 25 d'abril de 2024
medi ambient

L'Ultra Clean Marathon recull 88 quilos de deixalles al Pallars

La tercera etapa de la cursa ha enllaçat Gerri de la Sal i Tremp i ha comptat amb la participació de centres educatius del Pallars Jussà

Redacció 17 de maig de 2018 a les 10:59
Els dos corredors impulsors del projecte, pels camins dels Pallars | UCM
L'Ultra Clean Marathon, amb els corredors Albert Bosh i Nicole Ribera al capdavant, ha celebrat aquest dimarts la tercera etapa de 42 quilòmetres que ha enllaçat Gerri de la Sal amb Tremp, passant per la Pobla de Segur i Aramunt. Segons els organitzadors, aquesta ha estat l'etapa més dura de les set que conformen el projecte, ja que ha transcorregut, en gran part, per paisatges de muntanya i amb un marcat desnivell.

L’etapa ha comptat amb la participació de diverses escoles que han protagonitzat els moments més emocionants com l'arribada a l'escola Els Raiers de la Pobla de Segur, on els corredors han estat rebuts per tots els infants de l'escola amb una coreografia i una cançó preparada expressament per l'ocasió, després de fer recollida de residus de la zona. També han estat rebuts per una carreta amb cavalls d'Ecotallers.

D'altra banda, els alumnes de l'Institut de Tremp i l'Escola Maria Immaculada també han participat a l'Ultra Clean Marathon organitzant una neteja al voltant del Parc del Pinell de Tremp. Els Agents Rurals han culminat la jornada amb l'alliberament d'un esparver recollit pel Centre de Recuperació de Fauna Vallcalent. Per últim, l'Associació Alba, entitat d'iniciativa social, també ha organitzat un punt de neteja a Aramunt. 
 
Al llarg del recorregut, tant els corredors com les persones que han participat a les accions de neteja de l'etapa, han recollit 88,17 quilos de residus. A cada punt de neteja s'han classificat i pesat els diferents residus. Com a troballa curiosa cal destacar la recollida d'un carretó. L'etapa que s'ha dedicat als paisatges i boscos de muntanya, ha transcorregut per diversos espais amb acords de custòdia de l'Ajuntament de Tremp i de l'Estació Biològica del Pallars Jussà. 

L’Ultra Clean Marathon ha nascut aquest any amb la finalitat d’augmentar la conscienciació i mobilització ciutadana, reduir residus en espais naturals i promoure mesures de conservació de la natura. Alhora, vol fer créixer el compromís de les persones esportistes en la cura del medi ambient, i la promoció de curses i activitats esportives solidàries i alhora sostenibles.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació