16 d'abril de 2024
recerca

La Vall Fosca «busca» les persones retratades en un fons fotogràfic del segle XX

Es tracta d’unes 150 fotografies de retrats en plaques de vidre, fetes per Federico Ritz entre els anys 1938 i 1957 | Les fotos van ser cedides l’any passat al Museu Hidroelèctric de Capdella per part d’un particular

Jordi Ubach Llorens 10 de maig de 2018 a les 09:05
Fotografia de família de quatre veïns de la Vall Fosca de mitjans del segle XX | Ajuntament
El Museu Hidroelèctric de Capdella ha engegat un ambiciós projecte, anomenat Caçadors de mirades, que pretén identificar els veïns que apareixen en un fons fotogràfic que va ser cedit al Museu per un particular l’any passat. Es tracta d’unes 150 fotografies de retrats en plaques de vidre, fetes per Federico Ritz entre els anys 1938 i 1957, de persones de la Vall Fosca que poc a poc es van identificant.

Un cop estudiades i digitalitzades, i davant la dificultat d’identificar la majoria de les persones que hi apareixen, ara l’Ajuntament de la Torre de Capdella ha publicat les instantànies a la seva pàgina web per tal que siguin les persones del municipi o totes aquelles que hi estan vinculades les que ajudin a identificar la majoria dels retratats.
 

La Vall Fosca vol identificar els veïns del fons fotogràfic. Foto: Ajuntament


Part d’aquests retrats s’exposaran, de juny a desembre del 2018, pels diferents pobles de la Vall Fosca. Serà en una exposició feta amb lones de grans dimensions que s’exposaran a les façanes de les cases on havien nascut o s’havien casat els protagonistes del fons. Serà el primer pas d’un projecte de recerca iniciat pel Museu Hidroelèctric que estudiarà temes de parentiu, sanitat, indumentària i mode de vida de les persones que vivien a la Vall fins a mitjans del segle XX.

Totes aquelles persones que localitzin algun familiar podran obtenir la fotografia en bona resolució contactant amb l’Ajuntament.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació