Divendres, 26 d'abril de 2024
Reciclatge

El Consell Comarcal del Sobirà premia els habitatges que millor reciclen

L'objectiu de la campanya "Fer-ho bé té premi" era millorar la qualitat del servei de recollida porta a porta

ACN 8 de maig de 2018 a les 10:48
Un grup durant la visita a la deixalleria de Sort | ACN
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà va celebrar el divendres passat una jornada lúdica a la deixalleria de Sort per mostrar la feina que s'està fent des de la implantació del servei de recollida selectiva porta a porta i premiar als usuaris que millor reciclen. Els participants a la jornada han pogut descobrir on van a parar els residus que generen i com s'elabora el compost amb la matèria orgànica.

Finalitzada la visita es va fer entrega dels premis als cent habitatges que millor han utilitzat el servei de recollida selectiva. L'objectiu de la campanya Fer-ho bé té premi era millorar la qualitat del servei, augmentar la participació ciutadana en la recollida selectiva i reduir el mal ús de les bosses i els cubells.

Els premiats es van endur xecs regal que inclouen un dinar o sopar per a dues persones en un establiment de l’Associació La Xicoia o un forfet al Parc Lúdic de Port Ainé més un dinar de bufet. Un total de vuit educadors ambientals, durant aquest mes, han fet qüestionaris sobre el funcionament del servei. Aquests educadors també han informat els usuaris sobre com s'ha d'utilitzar correctament la recollida porta a porta.

Ara fa tres anys que es va implantar la recollida porta a porta de les fraccions de vidre, paper, envasos, orgànica i resta a pràcticament tota la comarca. Amb aquest canvi de model s'ha passat d'un 28% de recollida selectiva a més del 60% als pobles on es fa el porta a porta.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació