Divendres, 19 d'abril de 2024
Fires

Tremp escalfa motors per a la 54a edició de la Fira de Primavera

La tercera trobada de bestiari de foc i el "Pallars Food Fest", els al·licients del cap de setmana

Redacció 4 de maig de 2018 a les 10:32
El pavelló del Casal acollirà la segona edició del Pallars Food Fest | Ajuntament de Tremp
Tot a punt a Tremp per viure aquest cap de setmana una nova edició, la 54ena, de la Fira de Primavera. L'Ajuntament de Tremp i les entitats de la ciutat han preparat una programació plena de propostes lúdiques i culturals. 

La principal novetat d'aquest any serà l'emplaçament. La Fira deixa la Rambla Doctor Pearson, actualment en obres, per ubicar-se a la plaça Capdevila i el passeig Pare Manyanet. Els carrers del centre històric i el passeig del Vall acabaran de completar el recorregut firal. 

La inauguració de la Fira arrencarà el dissabte a les 12 del migdia i anirà a càrrec del director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat, Jusèp Maria Boya. El recinte firal acollirà un bon nombre d'expositors de diferents sectors, des de l'artesanal fins a l'agrícola i el motor. Els productors agroalimentaris de la comarca també hi seran presents, en un espai on tindrà lloc diverses degustacions de productes. 

La regidora de Fires de l'Ajuntament de Tremp, Anna Ritz, ha avançat a Pallars Digital que s'han augmentat el nombre d'expositors que hi haurà a la fira. Això sí, ha desitjat que “el temps aguanti” per tal que la fira es pugui celebrar amb condicions.

Un dels al·licients d'aquest any és la segona edició de la Pallars Food Fest, amb 23 empresaris, entre restauradors i productors de la comarca. D'aquesta manera, el públic podrà escollir entre un total de 30 tapes i acompanyar-les dels diferents vins i cerveses del Pallars. Després de l'èxit de l'any passat, enguany hi haurà cinc productors més, fet que ha comportat que s'hagi d'ampliar l'espai tant per les parades com per al públic. Aquesta proposta, organitzada per l'Ajuntament i l'associació de professionals de l'àmbit turístic Àpat Pallars, té l'objectiu de posar en valor i donar a conèixer la gastronomia de la comarca.

La programació per al cap de setmana es completarà amb espectacles de carrer, cercaviles, sardanes i una actuació castellers de la colla jove dels Xiquets de Vilafranca, entre altres.

 Trobada de bestiari de foc

Per tercer any consecutiu, la Colla de Diables Lo Peirot de Tremp ha convidat una selecció de les millors bèsties de foc de Catalunya. D'aquesta manera, la Cremablat, l'àguila bicèfala de la colla trempolina, farà d'amfitriona del Cabró de Les Franqueses del Vallès, la Víbria de Tarragona, la Mula de Sant Feliu de Llobregat, l'Apocaleus de Vallirana, el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, el Guardià de les Corts, el Drac de Torroella de Montgrí i la Cigonya Segunola de Les Gunyoles. 

El plat fort de la Pallars de Foc arribarà el dissabte a les deu de la nit, amb la cercavila que recorrerà els carrers de la ciutat. Abans però, la plaça Catalunya haurà acollit un vermut musical, la xerrada Lo Drac, lo Gegant, Lo Peirot, de Pau Castell i una masterclass de zumba. A la nit, serà el torn de la música amb la Festa Diabòlica. 
 

Consulta el programa d'actes de la Fira de Primavera de Tremp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació