Dimecres, 24 d'abril de 2024
atacs

Denuncien dos atacs de voltors a poltres vius al Pallars Sobirà

Els propietaris asseguren que els voltors van atacar els animals nounats en el moment del part

Redacció 3 de maig de 2018 a les 11:41
Voltors a la Reserva Nacional de Caça de Boumort | CCPJ
Dos ramaders del Pallars Sobirà van denunciar el passat dilluns als Agents Rurals la mort de dos poltres vius que atribueixen a atacs de voltors, quan els animals encara eren vius. Els fets van tenir lloc als municipis pallaresos de Soriguera i la Vall de Cardós. 

En tots dos casos, membres del cos mediambiental de la Generalitat es van desplaçar fins al lloc dels fets i van aixecar acta. Ara, el govern haurà de determinar si es tracta d’atacs a animals vius. Només en aquest cas els ramaders podrien rebre indemnitzacions. Els dos ramaders denuncien que els voltors van atacar els poltres just en el moment del part, i que quan van arribar al lloc els poltres nounats ja estaven morts. 

Davant les restes de l’animal mort i devorat pels voltors, es fa complicat determinar si l'atac es va produir quan el bestiar encara era viu o bé quan ja era cadàver. Un matís fonamental per rebre una contraprestació d'indemnització o no.

És per aquest motiu que, segons recull el diari Segre, el coordinador de les comarques de muntanya d’Unió de Pagesos, Joan Guitart, aconsella enregistrar en vídeo els atacs dels voltors i presentar immediatament la denúncia als Agents Rurals. Actuar d'una manera ràpida és important per evitar que es perdin proves de l'atac. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació