Diumenge, 19 de maig de 2024
Carreteres

El Consell del Jussà demanarà el traspàs de la titularitat de les carreteres municipals

Els 14 municipis assumeixen el manteniment de 475 quilòmetres de carreteres d’accés als nuclis de població i masies habitades

Redacció 3 de maig de 2018 a les 09:50
Imatge d’arxiu de les obres a la carretera d’accés al nucli de Gurp | Ajuntament de Tremp
El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà va aprovar ahir per unanimitat la petició del traspàs de la titularitat de les carreteres municipals a organismes supramunicipals, com són la Diputació de Lleida o a la Generalitat de Catalunya. Va ser a través d’una moció conjunta entre tots els grups polítics (PDECat, ERC i Candidatura de Progrés). 

Tot i que la reivindicació ja ve de lluny, l’esllavissada que el passat 16 d’abril va sepultar mortalment dos veïns de Sant Esteve de la Sarga ha tornat a obrir el debat. La manca de recursos que en els darrers anys s’havien destinat a la millora d’aquestes infraestructures ha comportat un deteriorament sostingut de la xarxa viària municipal que els ajuntaments consideren insostenible.
 
L’objectiu d’aquesta petició es centra en que els òrgans supracomarcals puguin destinar els recursos econòmics, tècnics i humans necessaris per a facilitar la viabilitat i la seguretat de les carreteres de la comarca. 

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Constante Aranda, ha volgut posar de manifest que els ens locals de la nostra comarca són titulars “del doble de quilòmetres en carreteres que els que són competència d’altres administracions com la Generalitat, l’Estat i la Diputació”.
 

Imatge del ple comarcal celebrat aquest dilluns. Foto: CCPJ


Aquest fet, segons Aranda, constata que els municipis pirinencs “es veuen obligats a assumir la gestió i els costos de manteniment d’unes infraestructures encara a dia d’avui insuficients i deficitàries”. Els 14 municipis del Pallars Jussà assumeixen actualment el manteniment de 410 quilòmetres de carreteres d’accés als nuclis de població, als que cal sumar-ne 65 més d’accés a masies habitades i més de 2.000 quilòmetres de camins agraris i pistes forestals. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació