Divendres, 3 de maig de 2024
Sant Jordi

Llibres i roses prenen els carrers del Pallars per Sant Jordi

Els floristes esperen vendre 7 milions de roses i els gremi de llibreters preveu bons resultats perquè la diada cau en dia laborable

Redacció / ACN 23 d'abril de 2018 a les 09:37
La rosa groga serà una de les protagonistes de la jornada | Juanma Peláez
Els llibres i les roses de Sant Jordi s'han començat a deixar veure des de primera hora d'aquest matí pels carrers de Catalunya. A diferència de l'any passat, la Diada de Sant Jordi cau en dia laborable, el que fa millorar les previsions de vendes de roses en un 25%, fins als 7 milions de roses, aproximadament, segons el Mercat de Flor i Planta Ornamental. El Gremi de Llibreters també espera beneficiar-se del fet que aquest any Sant Jordi sigui dia laborable i calcula que es millorarà els resultats de l'any passat, quan es va assolir una facturació de 21 milions d'euros. 

El Pallars també viurà Sant Jordi al carrer. Al Tremp, s'ha preparat Marató de Lectura de poesia i relats pallaresos. Està organitzada pel Comerç Associat de Tremp, començarà a les 10 del matí i s'allargarà durant 12 hores. A la tarda, els més petits es podran fotografiar amb el drac i la princesa al photocall que ha preparat Xarxa Tremp per a l'ocasió. 

La plaça Sant Eloi, de Sort, acollirà durant tot el dilluns els actes de Sant Jordi, que començaran a dos quarts de cinc de la tarda amb concerts de música per part dels alumnes de l’Escola itinerant de música i dansa del Pallars, lectura de poemes, relats i contes per part d’alumnes dels alumnes de Sort, dels cursos de català i tothom que s’hi vulgui sumar.

A les cinc de la tarda començaran la programació de Sant Jordi a la Pobla de Segur, amb activitats per la canalla a la plaça de l'Arbre. Després, a dos quarts de vuit de la tarda, començarà el concert a càrrec de Mari Martí Trio. 

 Els 80 llibres imprescindibles de Sant Jordi

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació