Diumenge, 19 de maig de 2024
Carreteres

El Pallars demana el traspàs de la titularitat de les carreteres municipals

L'esllavissada de Castell de Mur ha tornat a posar damunt la taula la reivindicació del canvi de titular de les vies

Darío Albert 20 d'abril de 2018 a les 11:25
Les dues comarques sumen més de 700 quilòmetres de vies municipals | Ajuntament Alt Àneu
Els consells comarcals del Pallars Jussà i Sobirà, juntament amb el de l’Alta Ribagorça, demanen traspassar la titularitat de les carreteres municipals a organismes supramunicipals com ho són la Diputació de Lleida o la Generalitat de Catalunya. Tot i que la reivindicació ja ve de lluny, l'esllavissada que dilluns va sepultar mortalment dos veïns de Sant Esteve de la Sarga ha tornat a obrir el debat.

Tant és així que el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha anunciat a Pallars Digital que en els propers plens es presentarà una moció per tornar a sol·licitar el canvi de titularitat, una qüestió que també es tractarà en els consells d'alcaldes. 

Aranda ha explicat que en cas de no poder traspassar la titularitat a la Diputació o la Generalitat, sí que caldria una millora en la dotació econòmica dels ajuntaments per fer front a les despeses que comporten el manteniment de les vies municipals. En aquest sentit, el president del consell ha reconegut que els diversos plans de camins que proposa la Generalitat són insuficients i ha reivindicat que la gestió d'aquests plans recaigui en el Consell Comarcal, i no en els ajuntaments, com ha passat en els últims anys. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isús, apuntava en la mateixa línia. En declaracions al diari Segre, apuntava que la competència en aquestes vies, encara que la titularitat sigui municipal, recau en els consells comarcals, que "des de fa sis anys no té recursos ni mitjans per portar a terme el manteniment". El Pallars Jussà té 475 quilòmetres de titularitat municipal, mentre que el Sobirà en té més de 300.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació