Divendres, 19 d'abril de 2024
Geoparc

Aquesta tarda es coneixerà si el projecte Conca de Tremp-Montsec és Geoparc

L'associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec ha anul·lat tots els actes de celebració

Redacció 17 d'abril de 2018 a les 10:30
Vista aèrea de la Conca de Tremp | Arxiu
Aquesta tarda es farà públic si el projecte Geoparc Conca de Tremp - Montsec rep el reconeixement de la Unesco. La seu territorial de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, a Tremp, acollirà aquesta tarda una roda de premsa per donar a conèixer el veredicte. 

En aquest acte hi participaran el secretari general de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ferran Falcó; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó; i el president de l'Associació Geoparc Conca de Tremp – Montsec, Joan Ubach.

El coordinador del projecte, Guillem Puras, ha explicat a Ràdio Tremp que el reconeixement mundial per part de la Unesco donaria un impuls al territori. "Ens ajudaria a posicionar el territori com una destinació turística a nivell mundial", ha afegit. 

Per celebrar la distinció com a Geoparc mundial, l'associació Geoparc Conca de Tremp - Montsec havia preparat un seguit d'actes festius, com un berenar o un pintada popular. No obstant això, arran de l'esllavissada que s'ha produït aquest dilluns al municipi de Castell de Mur, ha decidit cancel·lar tots els actes lúdics. 

Un projecte de 19 municipis

En el cas d’aconseguir el reconeixement de la Unesco aquesta tarda, el de la Conca de Tremp seria el segon Geoparc del territori català, on actualment hi ha el de la Catalunya Central, i el dotzè a l'estat espanyol. Les poblacions que formen part del projecte Geoparc tenen clar que aquesta distinció serà un revulsiu per al territori. 

Amb més de 2.000 Km², el projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec està integrat per 19 municipis; tots els 14 del Pallars Jussà, 3 de la Noguera, un del Pallars Sobirà i un altre de l’Alt Urgell. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació