Divendres, 19 d'abril de 2024
Procés català

Tots els detalls de la gran manifestació d'aquest diumenge contra la repressió

La marxa arrencarà a les 12.30 del migdia a la Plaça Espanya de Barcelona i continuarà per l'avinguda Paral·lel | Hi ha contractats més de 900 autobusos per fer costat als presos polítics

Oriol March 15 d'abril de 2018 a les 11:39
Manifestació de protesta pels presos polítics | Adrià Costa
Els carrers de Barcelona tornaran a omplir-se aquest diumenge amb una manifestació contra la repressió organitzada per l'Espai Convivència i Democràcia. Aquests són els detalls d'una marxa que aspira a sumar centenars de milers de persones.

- Quin recorregut fa?

A la Plaça Espanya de Barcelona, i avançarà per l'Avinguda Paral·lel fins als Jardins de les Tres Xemeneies, on hi haurà els parlaments finals.

- A quina hora arrenca?

A les 12.30 del migdia.

- Qui convoca?

L'Espai Democràcia i Convivència. El grup impulsor està format per: Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), CCOO, Confederació d’'ssociacions Veïnals de Catalunya (Confavc), Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT.

- Quin és el lema?

"Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!". L'endemà de a marxa es compleixen els sis mesos de l'entrada a la presó de Jordi Sànchez i de Jordi Cuixart, els primers presos polítics, i la llibertat dels reclusos -un total de nou en centres penitenciaris de l'Estat- serà el clam principal de la marxa.

- Hi participen els partits?

Sí. S'hi espera la presència de Junts per Catalunya, el PDECat, ERC, Catalunya en Comú, Demòcrates de Catalunya i la CUP. El lema és volgudament inclusiu per tal d'encabir-hi totes les formacions i també les organitzacions convocants, que mantenen diferències sobre el rumb independentista.

- Quants autocars hi ha contractats?

L'ANC i Òmnium han informat aquest dijous que hi ha 900 autocars previstos.
 

Manifestació a la plaça Universitat per la llibertat dels presos Foto: Òmnium

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació