Dissabte, 27 d'abril de 2024
Parcs Naturals

La Generalitat inverteix 1,4 milions d'euros en els espais naturals protegits del Pallars

En el conjunt del país, el departament de Territori i Sostenibilitat destina 4,5 milions d'euros en ajudes

Redacció 13 d'abril de 2018 a les 10:24
La subvenció va destinada a la convervació i millora dels espais | Buff Epic Trail
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha invertit 1,4 milions d’euros en els dos espais naturals protegits de les comarques pallareses. En concret, ha destinat 700.000 euros al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i 708.774 euros al Parc Natural de l'Alt Pirineu

En el conjunt dels espais naturals protegits de Catalunya, la inversió de la Generalitat ascendeix als 4,5 milions d'euros. El gruix d’aquestes subvencions es destina al finançament d'actuacions per a la restauració, conservació i millora dels espais naturals, els hàbitats i espècies. Una petita part de la inversió es concentra en accions de difusió i coneixement del territori i la sensibilització en relació amb la seva gestió i conservació.

També es dona suport a l’activitat econòmica, com és el cas d’algunes actuacions relacionades amb l’activitat ramadera, que ajuda a una correcta gestió dels espais naturals i aquelles accions de promoció econòmica local que s’alineen amb la protecció de la natura i la posen en valor.

Aquests ajuts estan cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). D’aquesta manera, el Departament assumirà el 57% de l’import global de les subvencions, i la Unió Europea, mitjançant aquest fons, el 43% restant. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació