Diumenge, 28 d'abril de 2024
música

El FeMAP portarà la música antiga a les residències del Pallars

Ho faran els alumnes de música que guanyin el concurs que l'organització prepara

Redacció 10 d'abril de 2018 a les 10:11
Imatge d'una actuació del festival a Espot | FeMAP
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) i el Conservatori de Música dels Pirineus organitzen un concurs de música per formar part de la vessant més social del Festival. Al concurs hi poden participar tots els alumnes de les especialitats de violí, viola i violoncel que cursin el grau professional al Conservatori o nivells equivalents a les escoles municipals de música. D'entre tots, un jurat format pel professorat escollirà quatre alumnes per formar el quartet de corda que encapçalarà el projecte del FeMAP Social.

Els alumnes passaran, durant una setmana, per diversos equipaments, tallers i residències d’atenció a persones amb diversitat funcional, del col·lectiu de salut mental i de gent gran, on els aproparan la música de manera ininterrompuda mitjançant tallers i concerts a domicili del dissabte 30 de juny al divendres 6 de juliol.

Entre els centres que visitaran els alumnes, s'hi troba la Residència d'Esterri d'Àneu, el centre de Salut Mental del Pallars de Sort, la Residència Verge de la Ribera de la Pobla de Segur i la Fundació Fiella de Tremp. 

Aquesta serà la tercera edició del FeMAP Social, el programa que es desenvolupa al mateix temps que el festival de música. El principal objectiu és apropar la música antiga als col·lectius en risc d'exclusió o amb problemes de mobilitat per poder assistir als concerts que es realitzen durant l'estiu a les comarques del Pirineu. 
 

Consulta les bases del concurs del FeMAP Social

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació