Dissabte, 27 d'abril de 2024
pluges

Les pluges del cap de setmana fan augmentar el cabal dels rius

A Espot s’han registrat 111,7 litres dels del divendres dia 6 i el pantà de la Torrassa ha obert comportes | Les previsions apunten a més pluges i nevades les properes hores

Redacció / ACN 10 d'abril de 2018 a les 09:33
El pantà de la Torrassa amb dos de les cinc comportes obertes | ACN
Les pluges del cap de setmana s'han traduït en un augment de cabal dels rius i barrancs del Pirineu. A Espot, entre el dia 6 i el 9 d'abril s'ha registrat prop de 112 litres i al port de la Bonaigua se n'han registrat 97,5 litres. A les cotes altres, aquestes pluges han estat en forma de neu. Així baixava el riu Noguera Pallaresa al seu pas per Alós, a l'Alt Àneu, i a la presa de Sossís. 
 
L'augment del cabal dels rius, ha fet, en el cas del Noguera Pallaresa, que els amants del piragüisme sortissin a gaudir de les aigües braves d'aquest riu. L'aigua també s'ha traduït en augment del nivell dels pantans. El volum d'aigua del pantà de Sant Antoni ha augmentant cinc punts percentuals, passant del 54,8% al 59,6%. Altres pantans, com el de la Torrassa, ja ha començat a desembassar aigua i aquest dilluns dos de les cinc comportes estaven obertes. 

100 litres entre avui i demà

Caldrà seguir amb atenció les properes hores, ja que les previsions meteorològiques alerten de la possibilitat de pluges localment abundants i que en alguns casos poden superar els 100 litres en alguns punts de les comarques pallareses. La neu també farà acte de presència, amb la possibilitat d’acumulacions de més de 50 centímetres per damunt dels 2.000 metres.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació