Dijous, 25 d'abril de 2024
procés català

​La Fiscalia allarga sis mesos més la investigació contra alcaldes per col·laborar amb l'1-O

El ministeri públic vol aclarir ara si es van cedir locals municipals per a les votacions | Els alcaldes de Tremp, Sort, la Pobla de Segur, Rialp i Sant Esteve de la Sarga van ser citats a declarar el setembre passat

Jordi Ubach / ACN 6 d'abril de 2018 a les 13:52
Els alcaldes de Tremp, Sort i Rialp, a punt d’entrar a la Fiscalia el setembre passat | Jordi Ubach
La Fiscalia General de l'Estat ha allargat sis mesos més la investigació contra desenes d'alcaldes catalans per la seva suposada col·laboració amb el referèndum de l'1-O. La investigació es porta des de la Fiscalia Superior de Catalunya en el cas dels alcaldes que són diputats al Parlament i des de les fiscalies provincials i d'àrea en la resta de casos.

A mitjans d’aquest mes d’abril està prevista una reunió entre els fiscals en cap d'àrea, fiscals provincials i el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, per tractar les diligències a practicar i unificar criteris. Segons ha publicat El Periódico, l’allargament de la investigació es produeix perquè els sis mesos establerts legalment per les diligències fiscals ja van caducar fa unes setmanes i calia arxivar-les, portar-les a un jutjat o allargar-les.

Ara la investigació se centrarà en aclarir si els consistoris van cedir locals municipals per a les votacions. Per això, s'ha requerit a algunes policies locals perquè informin d'aquest aspecte.

Cinc alcaldes pallaresos implicats

Cal recordar que el passat mes de setembre van ser citats a declarar davant la Fiscalia fins a cinc alcaldes pallaresos, per haver signat el decret de suport al referèndum de l’1 d’octubre. Ells són els alcaldes de Tremp, Joan Ubach; de Sort, Raimon Monterde; de la Pobla de Segur, Lluís Bellera; de Rialp, Gerard Sabarich; i de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra. Tots ells es van acollir al seu dret a no declarar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació