Dissabte, 20 d'abril de 2024
meteorologia

Després de la neu, alerta per vent

Des del migdia i fins dissabte al matí un nou episodi de fortes ventades de component sud sud-oest afectarà cotes altes del Pallars

Redacció 2 de març de 2018 a les 10:38
Un arbre partit pel vent, en imatge d’arxiu | Emergències
Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir al vespre l'alerta del pla Ventcat en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). En concret, es preveien dos episodis seguits de vents forts.

Des d'aquesta mitjanit i fins al migdia d'avui un episodi de vent de ponent (oest) que afecta les comarques del litoral, prelitoral central i Catalunya Central. En aquest marc, el telèfon 112 ha rebut fins a les 8 del matí un total de 296 trucades relacionades amb vent, la majoria per obstacles a la calçada i incidents amb tendals, uralites, mobiliari urbà i bastides. Es concentren en comarques com Osona, els dos Vallesos i el Maresme, entre d'altres.
 
 
La previsió de vent sostingut a cota de mar es de 40 quilòmetres per hora amb ratxes màximes que ja han arribat als 126 quilòmetres a l'Hospitalet de l'Infant i 100 quilòmetres a Mataró. Protecció Civil demana prudència en la conducció i retirar objectes de balcons, terrats i façanes que puguin caure al carrer. 

Des del migdia i fins dissabte al matí un nou episodi de fortes ventades de component sud sud-oest afectarà cotes altes del Pirineu (Vall d'Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya i Ripollès). Es poden superar els llindars de ratxes màximes a les cotes altes, amb màxims de fins a 144 quilòmetres per hora.

D'altra banda, es manté activada la fase d'alerta del pla Procicat pel fort onatge amb possibles inundacions locals a la meitat nord del litoral. Aquest fenomen ha afectat des del matí la meitat nord del litoral i s'ha intensificat amb el pas de les hores. Durant aquest dijous s'han registrat onades de fins a 10 metres front a la costa de Begur i petites inundacions a passejos marítims de municipis costaners de l'Empordà. També ha obligat als trens de la línia del Maresme a circular per la via més allunyada de l'aigua.

A partir del migdia, predominarà l'ambient assolellat en general arreu del país i pujaran les temperatures. Malgrat tot, a la tarda augmentarà la nuvolositat de sud-oest a nord-est i podrà deixar alguna precipitació feble o moderada que al final del dia, afectarà a la meitat oest de Catalunya. El cap de setmana no s'esperen precipitacions. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació