Divendres, 19 d'abril de 2024
escola de pastors

17 alumnes formen part de la 10a promoció de l’Escola de Pastors

Del més d’un centenar de persones que s’han format en 10 anys a l’Escola, aproximadament el 60% es dedica a la pagesia

Redacció 2 de març de 2018 a les 09:37
Un pastor ensenya a xollar una ovella en una promoció anterior | ACN
L’Escola de Pastors de Catalunya ha iniciat aquesta setmana un nou curs amb un grup de 17 persones que provenen de diferents parts de l’Estat, de les quals 10 són homes i 7 són dones.  Amb seu a Rialp, l’Escola de Pastors inicia d’aquesta manera la seva 10a edició. Des de la seva creació l’any 2009, ja ha format més d’un centenar de persones de tot Catalunya. D’aquests, aproximadament el 60% es dedica a la pagesia. Només el 22,5% no continuen.

De nou l’orientació principal que trien els alumnes és la producció lletera vinculada tant a cabres, ovelles o vaques. En aquest sentit l'Escola de Pastors de Catalunya està ajudant a formar una generació que torna a agafar la producció lletera com a principal activitat, sempre des d'una postura de producció ecològica i tenint com a base de l'alimentació la pastura natural. Això és un canvi important dins de la tendència productiva de les petites finques ramaderes.

Des de l’Associació Rurbans, impulsora del projecte, es fa un seguiment i avaluació continues del camí que han emprès els alumnes de l’Escola de Pastors. La majoria d'aquests tenen la intenció de portar a terme un projecte propi amb el que això comporta: cerca de terres per a instal·lar-s'hi, inversió i ramat.

Un any més, l’Escola rep el suport del Departament de Treball dins del marc del Pla de Garantia Juvenil. Això permet que aquesta pugui seguir la seva tasca, ja consolidada, de formar i acompanya la nova pagesia emergent.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació