Diumenge, 19 de maig de 2024
nevada

La pluja substitueix la neu l’endemà de la gran nevada al Pallars

Ja només el Port de la Bonaigua presenta complicacions 24 hores després de la nevada | El Pallars rep amb “alegria” una de les nevades més importants dels darrers anys, especialment al Pallars Jussà

Jordi Ubach Llorens 1 de març de 2018 a les 08:54
Una família jugant amb la neu, ahir, a la plaça Capdevila de Tremp | ACN
Quan s’han complert 24 hores de l’inici de la gran nevada, a primera hora del matí d’aquest dijous només queda una carretera afectada per la neu al Pallars. Es tracta de la C-28 al Port de la Bonaigua, entre els punts quilomètrics 41 i 49, on es necessiten les cadenes per poder-hi circular.

És l'únic problema que resta després d’un episodi de neu que ha afectat bona part del territori pallarès i que ha deixat gruixos de neu considerables, especialment al Pallars Jussà, on en moltes zones no estan acostumats a veure-hi nevar. Només a la capital, a Tremp, per exemple, s’hi van registrar uns 20 centímetres de neu. La pluja que va caure a partir d’ahir a la tarda ha ajudat a fondre bona part de la neu caiguda.

A banda de les afectacions viàries, algunes escoles pallareses no van obrir ahir les seves portes i altres van avançar la sortida dels seus alumnes, que ho van aprofitar per jugar i gaudir de la neu caiguda. Aquest dijous s’ha recuperat ja la normalitat. També ahir Protecció Civil va activar la prealerta per risc fort d’allaus a les zones de la Ribagorçana-Vall Fosca, la Pallaresa, el vessant nord del Cadí i el Prepirineu.
 
La previsió del temps per avui, com veiem en els mapes anteriors, és que al matí hi hagin ruixats esporàdics, però a partir del migdia aquestes precipitacions seran més generalitzades, amb una cota de neu que es mantindrà alta i que al final del dia podria baixar fins els 1.500 metres. Les temperatures seran avui més suaus que les d’ahir.
 

TRÀNSIT: Consulta les incidències viàries derivades de la nevada

FOTOGALERIA: Les imatges de la nevada al Pallars

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació