Diumenge, 19 de maig de 2024
Meteorologia

On i quan pot nevar les properes hores?

Protecció Civil alerta d’un episodi de neu molt dur i advers a partir d’aquesta tarda | La situació meteorològica de perill no arribaria al Pallars fins aquest vespre, amb un perill alt d’incidència a partir de la matinada

Redacció 27 de febrer de 2018 a les 17:34
Nens jugant amb la neu, en imatge d'arxiu | Albert Alemany
Després del primer episodi de nevades, que va passar de llarg del Pallars, aquesta tarda ja arriba un segon capítol. Protecció Civil ha advertit que serà “dur i advers" i ha aprovat prohibir la circulació de camions des de les 16.00 i la suspensió de tot el transport escolar per demà

El Servei Meteorològic de Catalunya ha tornat a augmentar el nivell d’alerta per la neu i de cara a dimecres ha activat avisos de nivell vermell –el més alt– a diverses comarques, entre elles el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, per la possible acumulació de 15 centímetres per sobre de 500 metres. Però, anem a pams, on pot nevar i quan?

Des d'aquest dimarts al migdia han començat les precipitacions –en general febles- a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, les comarques de Ponent i les de la Regió Metropolitana de Barcelona –fins i tot a la ciutat comtal-. Les precipitacions aniran avançant de sud cap a nord i s'intensificaran a mesura que avancin les hores.

En aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya preveu gruixos d’entre 0 i 2 centímetres a punts del litoral i entre 2 i 15 centímetres a la resta. Tot i això, a zones elevades del prelitoral i de la depressió Central es podran arribar a superar els 15 centímetres.
 
Al Pirineu i sobretot al Prepirineu es podran acumular més de 30 centímetres de neu, si bé al sector occidental es podran superar els 50 centímetres per sobre dels 1.000 metres d’altitud. A partir de mig matí de demà la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord, i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les precipitacions podrien persistir fins a mitja tarda.

Com es pot veure en els mapes de previsió del Servei Meteorològic, al Pallars la situació meteorològica de perill no arribaria fins aquesta tarda-vespre, quan se situaria a un nivell alt. La màxima intensitat de la borrasca, però, no arribaria fins ben entrada la matinada, quan se situaria a un perill molt alt. 
 

Avís per neu dimarts 27 de febrer Foto: Meteocat

 

Avís per neu per dimecres 28 de febrer Foto: Meteocat

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació