Divendres, 26 d'abril de 2024
central de capdella

​Una nova avaria a la canonada de la Central de Capdella inunda dos cases

La CUP denuncia Endesa i sol·licita el tancament preventiu immediat de la instal·lació i una revisió | La fuita, la tercera en tres mesos i la quarta en un any, va provocar una avinguda d’aigua de més de 30 centímetres d’alçada

Redacció / ACN 24 de febrer de 2018 a les 11:43
El veí afectat indica l’alçada on va arribar l’aigua de la inundació | ACN
Una avaria a la junta de la canonada de la central de Capdella va originar la nit del passat dimecres una forta riuada que va inundar dos cases pròximes a la instal·lació. Joan Gaspà, un dels veïns afectats, ha explicat que un fort soroll el va alertar i en anar a sortir de casa per veure què passava ja es va trobar amb més de 30 centímetres d’aigua a la porta. L’aigua va entrar per les finestres i va inundar el soterrani de la casa.

La CUP de la Vall Fosca ha presentat una denúncia per aquest fet al Departament d’Indústria de la Generalitat contra la companyia Endesa. Demana que s'investiguin les causes de l'accident, el tercer des del 9 de desembre, i si hi ha hagut algun tipus de negligència. Mentrestant, sol·liciten el tancament preventiu de la central.

Des d'Endesa s'ha informat que l'avaria ja s'ha solucionat i que la central està tancada per seguretat. Està previst que la instal·lació torni a funcionar la setmana vinent un cop comprovat que tot funciona amb normalitat. Endesa explica que responsables de la companyia es van desplaçar a la Vall Fosca el mateix dia de l’avaria i es van personar a casa dels afectats per demanar-los disculpes i solucionar tots els desperfectes.

Aquesta avaria, la quarta en poc més d’un any i la tercera en tres mesos, ha portat a la CUP de la Vall Fosca, a presentar una nova denuncia, la tercera des del mes de desembre del 2017. La formació sol·licita una investigació per saber si hi ha hagut negligències per manca de manteniment i que es depurin les responsabilitats que se’n puguin derivar. L’última avaria va tenir lloc a principis de mes.
 

Imatge general de la zona on es va produir la fuita d’aigua. Foto: ACN


El regidor de la CUP a l’Ajuntament de la Torre de Capdella, Josep Plasencia, ha sol·licitat el tancament preventiu immediat de la central com a mesura cautelar urgent, aixó com una inspecció i revisió per part de l’administració responsable que en garanteixi la completa i correcta seguretat.

Plasencia ha recordat que ja al mes de desembre de l'any passat van denunciar una fuita d'aigua i les possibles afectacions a les cases veïnes. Aquesta darrera avaria ha corroborat els temors de la CUP, que demana que “es faci un acurat manteniment per evitar danys personals”. Plasencia demana “la reparació o substitució de totes i cadascuna de les juntes de dilatació de la instal·lació”. 

La força de l'aigua de la fuita encara és evident a pocs metres de la Central amb un forat important i desperfectes en el sostre. La força de l'aigua va ser la que va alertar als veïns de Capdella que alguna cosa havia succeït i va ser quan van veure la fuita d'aigua. La CUP afirma en la denúncia presentada que “si la fuita no s’hagués dirigit cap al sostre de les instal·lacions, podria haver produït danys catastròfics i, fins i tot, l’esfondrament d’algun mur de carrega de l’edifici”. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació