Diumenge, 19 de maig de 2024
meteorologia

Dimarts marcat per l’ambient gèlid i la possibilitat de nevades en cotes baixes

El Servei Meteorològic ha emès un avís per nevades tant al Pallars Sobirà com al Pallars Jussà, amb una cota que pot baixar fins els 400 metres

Redacció 13 de febrer de 2018 a les 09:38
Sant Salvador de Toló, sota la nevada de la setmana passada | Llibert Cases
Les nevades han arribat aquest dilluns en cotes baixes del país, com la Segarra o l’Urgell, però han passat de llarg del Pallars Jussà. Una situació que es pot revertir aquest dimarts, que arriba marcat per un notable descens de les temperatures. A primera hora d’aquest matí les mínimes eren entre 6 i 10 graus més baixes que les d’ahir arreu del Pallars, la majoria per sota dels 0 graus.

Aquest ambient fred, sumat a l’augment de la inestabilitat, farà que a partir del migdia arribin les precipitacions de forma generalitzada al Pallars, que poden caure en qualsevol punt i amb una cota de neu que voltarà els 400 metres. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per nevades tant al Pallars Sobirà com al Pallars Jussà, tot i que les quantitats seran minses en general.

De cara a demà dimecres, encara hi haurà algunes precipitacions, tot i que la cota de neu es restringirà al vessant nord fins a situar-se al voltant dels 2.000 metres. Les temperatures pujaran gradualment al llarg de la setmana i s’anirà imposant l’estabilitat.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació