Divendres, 3 de maig de 2024
curses

Tavascan acull els millors esportistes de la neu

Amb el campionat de Catalunya d’sprint i la Cursa Alt Pallars-Certascan d’esquí de muntanya

Redacció 9 de febrer de 2018 a les 09:14
Sortida d’una edició anterior de la cursa Alt Pallars-Certascan a Tavascan | Tavascan
L’estació de muntanya de Tavascan acollirà aquest cap de setmana dues proves importants relacionades amb l’esquí de muntanya. Per una banda, demà dissabte tindrà lloc el campionat de Catalunya d’sprint organitzat per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró.

La modalitat d’sprint en l’esquí de muntanya es desenvolupa en un circuit tancat, amb diferents desnivells i obstacles durant el recorregut, fet que obliga als traçadors a disposar d’una quantitat de neu considerable per dissenyar la cursa. És una disciplina relativament nova i substitueix al que era anteriorment la prova de relleus. Es realitza en un petit circuit que dura entre 4 i 6 minuts, amb un desnivell de 60 metres. 

El dia següent, el diumenge, l’estació acollirà l’inici de la 34a Copa FEEC Ferrino d’Esquí de Muntanya per equips amb la Cursa Alt Pallars-Certascan. El recorregut més llarg de la cursa, el sènior masculí, arribarà fins al Pic de la Coma del Forn (2.683 metres), amb 13,5 quilòmetres de distància i 2.000 metres de desnivell positiu. Les categories sènior femení, júnior, cadet i popular faran 8,5 quilòmetres i 1.200 metres positius.

El tret de sortida de la cursa es donarà a les 9 del matí des del refugi de la Pleta del Prat i la prova Alt Pallars-Certascan compta amb trams d’aresta, pel que caldrà portar obligatòriament arnès i cinta dissipadora. Les inscripcions es formalitzen a través del lloc web de la FEEC.

La 34a Copa FEEC Ferrino d’Esquí de Muntanya està conformada per tres proves aquesta temporada: l’Alt Pallars-Certascan, aquest 11 de febrer; la Travessa de la Serrera, l’1 d’abril; i el Ral·li d’Esquí de muntanya del CEC, el 8 d’abril.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació