Dilluns, 6 de maig de 2024
Allaus

Nivell 4 sobre 5 de risc d'allaus a pràcticament tot el Pirineu i Prepirineu

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha tancat els accessos per mantenir la seguretat dels visitants | Protecció Civil mantè activa la plealerta del pla Allaucat

ACN 7 de febrer de 2018 a les 10:12
La situació a les zones altes del Pirineu és de neu recent i ventada | ACN
El risc d'allaus se situa al nivell 4 (fort) en una escala de 5 (molt fort) pràcticament a tot el Pirineu. Per aquest motiu Protecció Civil manté la prealerta del pla Allaucat pel perill d’allaus. La situació a les zones altes del Pirineu és de neu recent i ventada. Una combinació que pot propiciar que les allaus naturals de fins a mida 3, suficient per enterrar un grup de persones, siguin molt probables. També són molt probables allaus de placa de neu ventada a tots els sectors.

En aquest sentit, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha tancat els accessos per mantenir la seguretat dels visitants, en aplicació de la normativa del Pla Rector, i es recomana no accedir-hi fins que el risc disminueixi. 

Les allaus ja van protagonitzar un accident el passat cap de setmana. Un home va resultar ferit de caràcter menys greu, diumenge, després de quedar atrapat per una allau al coll de Certascan, al terme municipal de Lladorre, mentre feia esquí de muntanya. El ferit va quedar inconscient i els mateixos companys van aconseguir reanimar-lo.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació