Dissabte, 20 d'abril de 2024
neu

Desactivada l’alerta pel temporal de neu per la millora del temps

El Port de la Bonaigua és ja l’única carretera del Pallars amb problemes i continua tallada per risc d’allaus | El Pallars Sobirà registra gruixos de fins a 67 centímetres de neu en 48 hores | Aquest dimarts s’han suspès dos línies de transport escolar a Tremp que han afectat 16 alumnes

Jordi Ubach Llorens 6 de febrer de 2018 a les 18:14
El Coll de Comiols no era practicable sense l’ús de cadenes ahir a la tarda | Jordi Peró
Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquesta tarda l’alerta del pla Neucat per la millora en les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i la resolució de la major part de les incidències, tant de mobilitat, com de subministrament elèctric arreu del país. El pla queda ara en prealerta per la previsió de nevades en cotes altes a les Terres de l’Ebre i fins al tancament de les últimes incidències.
 
D’aquesta manera, i segons el Servei Meteorològic, es restringiran les nevades a les cotes altes de les Terres de l’Ebre en les properes hores. D’altra banda s’ha restablert el subministrament elèctric a gairebé tot el territori i no hi ha incidències destacables a les carreteres derivades del temporal de neu. No és el cas del Port de la Bonaigua, que resta tallat a la circulació per risc d’allaus a Naut Aran, entre els punts quilomètrics 37 i 49.

Tot i la millora de les incidències es continua treballant de forma coordinada amb els gestors de carreteres i les companyies elèctriques per l’obertura de vies i la resolució de les últimes incidències de subministrament elèctric a nuclis de muntanya. Cap d’elles, per ara, consta al Pallars.

El mal estat de les carreteres, com ahir, ha obligat a suspendre aquest dimarts al matí algunes línies de transport escolar. No obstant, avui han estat només dos: la d’Espluga de Serra i la d’Aulàs, al municipi de Tremp. Segons han informat fonts del Consell Comarcal del Pallars Jussà, la incidència ha afectat 16 alumnes A la resta de les comarques pallareses el servei de transport escolar ha funcionat correctament.

Gruixos de fins a un metre de neu al Pirineu

L’episodi de neu ha deixat gruixos de fins a un metre al Pirineu. Al Pallars no hi ha arribat, però els registres de les darreres 48 hores han estat significatius i dels més importants dels últims anys. Destaquen especialment els 67 centímetres caiguts a la cota 2.519 d’Espot, els 57 de Viu de Llevata (Alta Ribagorça), els 40 del cim de la Bonaigua o els 30 centímetres d’Esterri d’Àneu.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació