Dissabte, 20 d'abril de 2024
Salut

Salut monitoritzarà la incidència del càncer a l'Alt Pirineu

Crea la Unitat de Registre del Càncer a les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu

Redacció 5 de febrer de 2018 a les 11:38
L'Hospital del Pallars serà un dels punts de registre de dades | Arxiu
Les Regions Sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran han creat la Unitat de Registre del Càncer per registrar la incidència de la malaltia i monitorar-ne l'evolució. Actualment, es troba en fase de recollida de dades, un procés que es fa de manera retroactiva des del 2012.

Els registres de càncer poblacional recopilen sistemàticament tots els casos nous de càncer que es diagnostiquen entre la població resident d'una àrea geogràfica determinada i en un període de temps determinat. 

El registre, coordinat pel Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública a Lleida i Alt Pirineu i Aran s'elabora amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i els centres hospitalaris de la regió. La Unitat de Registre del Càncer a Lleida permetrà conèixer, entre altres dades, quin és el nombre i tipus de tumors que més impacten a la població i quins resultats s'estan obtenint en termes de curació i supervivència.

També es podrà analitzar el nombre de casos de càncer nous diagnosticats a la població resident i l'evolució anual de la incidència, tot estratificat per edat, gènere i localització. En termes generals, cada any es diagnostiquen a la demarcació de Lleida uns 1.800 casos nous de càncer. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació