Dissabte, 27 d'abril de 2024
Deixalleria

Fins a 100.000 euros d'ajuts pel servei de deixalleria del Pallars Jussà

El Consell Comarcal adquirirà una deixalleria mòbil itinerant que farà ruta per les poblacions de la comarca

Redacció 24 de gener de 2018 a les 10:23
L'ajut servirà per millorar la deixalleria de Tremp | Google Maps
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) destinarà 4,7 milions d’euros en ajuts als ens locals per a la instal·lació de deixalleries municipals. En aquesta convocatòria s’hi beneficiaran 43 ens locals que realitzaran 115 actuacions subvencionades.

Entre ells, s'hi troba el Consell Comarcal del Pallars Jussà, que rebrà més de 100.000 euros per dur a terme dues actuacions. La primera, amb una partida de 32.200 euros, és l'adquisició d'una deixalleria mòbil. Es tracta d'un camió itinerant que farà ruta per les diferents poblacions de la comarca, amb l'objectiu d'apropar els serveis de deixalleria als pallaresos i contribuir a sensibilitzar la població per millorar els nivells de recollida selectiva. 

L'altra actuació, amb un pressupost de 68.700 euros, serà per fer treballs de millora a la deixalleria de Tremp. Entre d'altres, s'instal·larà un sistema de compactació de plàstics i fustes. El vicepresident del Consell Comarcal, Martí Cardona, ha explicat que amb aquest sistema de compactació es podrà transportar més quilos en un mateix viatge, i així ser més eficients també econòmicament. 

També s'instal·larà un programa informàtic per gestionar les entrades i sortides de deixalles, així com per crear una borsa de reutilització. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació