Diumenge, 28 d'abril de 2024
Esquí

Els escolars del Pallars comencen les classes d'esquí

El programa Esport Blanc Escolar arriba a totes les escoles públiques del Pirineu

ACN 23 de gener de 2018 a les 10:24
Un grup d'alumnes rebent les instruccions del monitor | ACN
Els alumnes de les escoles del Pallars ja han començat les classes d'esquí i surf de neu incloses en el programa Esport Blanc Escolar. Per primera vegada, formen part del programa totes les escoles públiques de les sis comarques del Pirineu de Lleida. Les últimes incorporacions han estat les de la ZER del Pallars Jussà, la ZER de l'Alta Ribagorça i l'escola Sant Jordi d'Oliana. 

La voluntat del programa és que tots els alumnes de 3r i 4rt de primària acabin el cicle amb coneixements bàsics d'esquí alpí, esquí nòrdic i surf de neu. Aquesta activitat està subvencionada i suposa un cost de 20 euros per cada alumne quan el cost real de l'activitat és de 176 euros.

Molts dels alumnes ja han esquiat alguna vegada i aprofiten aquestes sessions de l'Esport Blanc per perfeccionar la tècnica. Els que no han esquiat mai aprofiten la sessió per familiaritzar-se amb la neu, el material d'esquí i fer els primers descens amb uns esquís. El que no han fet la majoria és practicar l'esquí nòrdic i el surf de neu, i gràcies a aquestes sessions els alumnes aprendran coneixements bàsics d'aquests esports.

Aquest programa compta amb un pressupost de 465.000 euros per tot Catalunya (nou comarques, 51 centres i 2.056 alumnes). L'objectiu d'aquest programa és impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern i educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure i conèixer l'entorn.

La durada del programa són vuit sessions al segon trimestre del curs escolar pels alumnes de 3r i 4t de primària. Es tracta d'un programa multidisciplinar (tres classes d'esquí nòrdic, tres d'esquí alpí i dos de surf de neu). Aquest programa està inclòs dins de l'horari lectiu i integrat al programa d'educació física. Pel que fa a la coordinació correspon a un tècnic de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i a un responsable de cada Consell Esportiu.

El programa d'Esport Blanc està impulsat per la Secretaria General de l'Esport i el Departament d'Ensenyament i compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, els Consells Esportius, les estacions d'esquí, els Consells Comarcals, la Diputació de Lleida i el Conselh Generau d'Aran.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació