Dimecres, 24 d'abril de 2024
Turisme

El Pirineu lleidatà tanca les festes de Nadal amb un 75% d'ocupació

Els turistes han deixat un impacte econòmic d’entre 40 i 45 milions al territori | Les estacions d’esqui encaren amb optimisme el que resta de temporada després de les últimes nevades

ACN 8 de gener de 2018 a les 11:26
Tres esquiadors durant aquestes festes de Nadal | ACN
El Pirineu de la demarcació de Lleida ha complert les expectatives i ha arribat a una mitjana d'ocupació del 75% durant el període nadalenc. Ha registrat una punta de gairebé el 100% al voltant de Cap d’Any, entre el 29 de desembre i el 2 de gener.

Les estacions d'esquí han venut prop de 238.000 forfets, un 8% més que l'any passat, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que assegura que les dades encara serien més bones si no fos perquè la meteorologia i el vent han obligat a tancar part les pistes.

Des del Patronat, es considera que el nombre d'esquiadors registrats aquest Nadal iguala el millor registre de la història, que va ser el de la temporada 2013-2014. A més, durant aquests 13 dies, del 26 de desembre al 7 de gener, els turistes han deixat al Pirineu lleidatà un impacte econòmic d'entre 40 i 45 milions. 

Des del 26 de desembre han passat per les comarques de la demarcació de Lleida 100.000 turistes que han generat unes 250.000 pernoctacions. També per culpa del temps no s'ha pogut assolir la previsió inicial de vendre 250.000 forfets aquests festes nadalenques. Malgrat tot, la valoració global del sector turístic i de l'esquí és molt positiva.

Skipallars tanca el Nadal amb menys visitants

Les estacions d'Espot i Port Ainé han registrat 35.500 esquiadors durant les festes de Nadal. Aquesta xifra és un inferior a la temporada de l'any passat quan, entre el 23 de desembre i el 7 de gener, hi van passar unes 38.000 persones. Des de SkiPallars es fa una valoració positiva perquè consideren que el temps no ha ajudat. De fet, Espot va estar dos dies tancat i durant les festes es van haver de tancar parcialment algunes zones de les dues estacions. 

Les estacions d’esquí encaren el que resta de temporada amb optimisme. Les nevades dels últims dies ajudaran a consolidar els gruixos per garantir la neu fins al final de la temporada. A Tavascan aquest dilluns se centraven en realitzar tasques de manteniment per tenir les pistes a punt el més aviat possible, després de la contundent nevada. L’aspecte de les estacions de Skipallars aquest matí era realment espectacular.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació